Κρουασάν Βουτύρου με Αλεύρι Super K
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Κρουασάν Βουτύρου με Αλεύρι Super K

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Super K
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλάτι
  • 6 τεμάχια αυγά (350 γρ.)
  • 100 γρ. νωπή μαγιά
  • 700-800 γρ. νερό παγωμένο
  • 1.000 γρ. μαργαρινοβούτυρο σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς το βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 5-6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 20-30'.
  3. Χρησιμοποιούμε 2 κιλά ζύμης, τα οποία ανοίγουμε στην σφολιατομηχανή Νο 4.
  4. Τοποθετούμε 600 γρ. μαργαρινοβούτυρο και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη ώστε να καλυφθεί παντού και το ανοίγουμε μέχρι Νο 4.
  5. Το κλείνουμε στα τέσσερα και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο καλυμμένο για 20'. Το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 10, το διπλώνουμε στα τρία και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 3,5. Το μορφοποιούμε σε ότι θέλουμε π.χ. κρουασάν, ζαμπονοτυρόπιτα κλπ. Στοφάρουμε για 45-50'.
  7. Το αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 180°C για 30' περίπου.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κρουασάν Βουτύρου με Αλεύρι Super K

Loulis Mills-Super K

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Super K
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλάτι
  • 6 τεμάχια αυγά (350 γρ.)
  • 100 γρ. νωπή μαγιά
  • 700-800 γρ. νερό παγωμένο
  • 1.000 γρ. μαργαρινοβούτυρο σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς το βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 5-6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 20-30'.
  3. Χρησιμοποιούμε 2 κιλά ζύμης, τα οποία ανοίγουμε στην σφολιατομηχανή Νο 4.
  4. Τοποθετούμε 600 γρ. μαργαρινοβούτυρο και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη ώστε να καλυφθεί παντού και το ανοίγουμε μέχρι Νο 4.
  5. Το κλείνουμε στα τέσσερα και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο καλυμμένο για 20'. Το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 10, το διπλώνουμε στα τρία και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 3,5. Το μορφοποιούμε σε ότι θέλουμε π.χ. κρουασάν, ζαμπονοτυρόπιτα κλπ. Στοφάρουμε για 45-50'.
  7. Το αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 180°C για 30' περίπου.