Pandolce Genovese (Ιταλικό χριστόψωμο)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Pandolce Genovese (Ιταλικό χριστόψωμο)

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

  • 1.500 γρ. αλεύρι Extra Τσουρεκιού
  • 15 γρ. αλάτι
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. μέλι
  • 150 γρ. αυγά
  • 60 γρ. χρυσή μαγιά
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 450 γρ. νερό

Άλλα υλικά

  • 750 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ. κύβο πορτοκάλι
  • 170 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. γλυκάνισο σε σκόνη
  • 50 γρ. γλυκό κρασί Marsala
  • 3 γρ. βανίλια σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2' και για 8-10’ στην γρήγορη.
  2. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’.
  4. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
  6. Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου.
  7. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000γρ.
  8. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.

Ζαχαροπλαστικής

Pandolce Genovese (Ιταλικό χριστόψωμο)

Loulis Mills-Pandolce Genovese (Ιταλικό χριστόψωμο)

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

  • 1.500 γρ. αλεύρι Extra Τσουρεκιού
  • 15 γρ. αλάτι
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. μέλι
  • 150 γρ. αυγά
  • 60 γρ. χρυσή μαγιά
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 450 γρ. νερό

Άλλα υλικά

  • 750 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ. κύβο πορτοκάλι
  • 170 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. γλυκάνισο σε σκόνη
  • 50 γρ. γλυκό κρασί Marsala
  • 3 γρ. βανίλια σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2' και για 8-10’ στην γρήγορη.
  2. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’.
  4. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
  6. Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου.
  7. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000γρ.
  8. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.