Pandoro
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Pandoro

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. μείγμα για Τσουρέκι
  • 100 γρ. αμαρέτο ή κονιάκ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
  • 300 – 400 γρ. νερό ή χυμό λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. μαγιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5' στη 1η ταχύτητα και για 12-15' στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  3. Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.
  4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
  5. Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας.
  6. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50' αναλόγως το βάρος.
  7. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Pandoro

Loulis Mills-Μείγμα για τσουρέκι

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. μείγμα για Τσουρέκι
  • 100 γρ. αμαρέτο ή κονιάκ
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (φυτική)
  • 300 – 400 γρ. νερό ή χυμό λεμόνι ή χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. μαγιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5' στη 1η ταχύτητα και για 12-15' στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  3. Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.
  4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
  5. Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας.
  6. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50' αναλόγως το βάρος.
  7. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.