Πασχαλινό τσουρέκι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πασχαλινό τσουρέκι

ΥΛΙΚΑ

  • 1.600 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • προζύμι
  • 30 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. μαστίχα
  • 10 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γρ. αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο 99,8%
  • 350 γρ. γάλα
  • 800 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το προζύμι:

  • 500 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • 500 γρ. νερό
  • 100 γρ. μαγιά χρυσή
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32ᵒC για 30 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο.
  3. Ζυμώνουμε 3 λεπτά αργό και 8-10 λεπτά στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
  4. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60 λεπτά.
  5. Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια.
  7. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60-80 λεπτά.
  8. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
  9. Ψήνουμε 155°C για 40-45 λεπτά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πασχαλινό τσουρέκι

Loulis Mills-Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.600 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • προζύμι
  • 30 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. μαστίχα
  • 10 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γρ. αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο 99,8%
  • 350 γρ. γάλα
  • 800 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το προζύμι:

  • 500 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • 500 γρ. νερό
  • 100 γρ. μαγιά χρυσή
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στη στόφα στους 32ᵒC για 30 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο.
  3. Ζυμώνουμε 3 λεπτά αργό και 8-10 λεπτά στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
  4. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60 λεπτά.
  5. Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια.
  7. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60-80 λεπτά.
  8. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
  9. Ψήνουμε 155°C για 40-45 λεπτά.