Πορτοκαλόπιτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  1. 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  2. 1.000 γρ. υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  3. 125 γρ. φύλλο κρούστας ψιλοκομμένο
  4. ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  5. 12 τεμάχια καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο υγρό μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το τριμμένο φύλλο κρούστας.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο, διαστάσεων 42x28cm.
  3. Ψήνουμε στους 180°C για 40'.
  4. Στο καυτό προϊόν, αφού το τεμαχίσουμε και τοποθετήσουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια, περιχύνουμε σταδιακά το κρύο σιρόπι.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Πορτοκαλόπιτα

Loulis Mills-Μείγμα για κέικ

ΥΛΙΚΑ

  1. 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  2. 1.000 γρ. υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  3. 125 γρ. φύλλο κρούστας ψιλοκομμένο
  4. ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  5. 12 τεμάχια καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.

Για το σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο υγρό μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το τριμμένο φύλλο κρούστας.
  2. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο, διαστάσεων 42x28cm.
  3. Ψήνουμε στους 180°C για 40'.
  4. Στο καυτό προϊόν, αφού το τεμαχίσουμε και τοποθετήσουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια, περιχύνουμε σταδιακά το κρύο σιρόπι.