Σταφιδοκέικ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σταφιδοκέικ

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 300 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. γεμάτο, κανέλα
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.
  • Για το σιρόπι
  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Αφού ψηθεί στους 180°C για 40', κόβουμε το σταφιδοκέικ στα επιθυμητά μεγέθη κομματιών, βάζουμε ένα ποτήρι του νερού σιρόπι, το αλείφουμε με μαρμελάδα και το καλύπτουμε με ινδοκάρυδο.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Έξυπνα Μείγματα

Σταφιδοκέικ

Loulis Mills-Μείγμα για κέικ

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 υγρό μείγμα (υλικά και εκτέλεση παρακάτω)
  • 300 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. γεμάτο, κανέλα
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη πρώτη ταχύτητα, 2 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα και 2 λεπτά στην τρίτη.
  • Για το σιρόπι
  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  2. Αφού ψηθεί στους 180°C για 40', κόβουμε το σταφιδοκέικ στα επιθυμητά μεγέθη κομματιών, βάζουμε ένα ποτήρι του νερού σιρόπι, το αλείφουμε με μαρμελάδα και το καλύπτουμε με ινδοκάρυδο.