Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Extra Τσουρεκιού
  • 200 γρ. αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο 82%
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. κακουλέ
  • 2,5 γρ. μαστίχα
  • 90 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο και αφού προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ωριμάσει στη στόφα για 40 λεπτά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες ανάλογα με το επιθυμητό βάρος σχηματίζοντας φυτίλια.
  4. Με τα φυτίλια δημιουργούμε επιθυμητές πλεξούδες.
  5. Στοφάρουμε για 40 λεπτά ή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού όγκου.
  6. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο και ψήνουμε στους 160°C για 40 λεπτά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

Loulis Mills-Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Extra Τσουρεκιού
  • 200 γρ. αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο 82%
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. κακουλέ
  • 2,5 γρ. μαστίχα
  • 90 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο και αφού προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ωριμάσει στη στόφα για 40 λεπτά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες ανάλογα με το επιθυμητό βάρος σχηματίζοντας φυτίλια.
  4. Με τα φυτίλια δημιουργούμε επιθυμητές πλεξούδες.
  5. Στοφάρουμε για 40 λεπτά ή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού όγκου.
  6. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο και ψήνουμε στους 160°C για 40 λεπτά.