Τσουρέκια Ατομικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Τσουρέκια Ατομικά

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. αλεύρι Extra Τσουρεκιού
  • 400 γρ. αυγά
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 2 πορτοκάλια (μόνο το ξύσμα τους)
  • 180 γρ. μαγιά
  • 5 γρ. μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε την ζάχαρη μέσα σε αυτό.
  2. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
  3. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, 3’ στην πρώτη ταχύτητα και 11’ στην δεύτερη. Αφού ζυμωθεί, για να ελέγξουμε αν έχει γίνει σωστά η διαδικασία , κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την ζύμη. Θα πρέπει όταν το ανοίγουμε, να μην σχίζεται.
  4. Τοποθετούμε την ζύμη στην στόφα στους 33°C, με 70% υγρασία για 45’.
  5. Αφού η ζύμη φουσκώσει και την αφαιρέσουμε από την στόφα, κόβουμε τεμάχια των 150 γρ. για ατομικά τσουρέκια.
  6. Πλάθουμε το κάθε τεμάχιο, σε φυτίλι, και τα αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για 15’.
  7. Για ατομικό τσουρέκι ανοίγουμε καλά το φυτίλι, και πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας. Μπορούμε επίσης, με τρία φυτίλια να πλέξουμε και μεγάλη πλεξούδα. Ανοίγουμε τα τρία φυτίλια μακρόστενα, πατάμε καλά τις άκρες τους, ώστε να ενωθούν και πλέκουμε βάζοντας κάθε φορά την μια άκρη ανάμεσα στις άλλες δυο. Αφού πλέξουμε την ζύμη, κλείνουμε καλά τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα.
  8. Τοποθετούμε τα τσουρέκια στην στόφα στους 33°C, με 70% υγρασία, για τα μικρά 45’ και για τα μεγάλα 60’.
  9. Αφού φουσκώσουν, αλείφουμε τα τσουρέκια με αυγό και ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμύγδαλο.
  10. Ψήνουμε τα μικρά τσουρέκια στον αερόθερμο φούρνο στους 160°C, για 20’ και τα μεγάλα στον ταμπανωτό φούρνο στους 150°C για 35’-40’, με ανοιχτό το τάπερ.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο και για να βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά ψημένα, θα πρέπει να πατάμε την επιφάνεια του τσουρεκιού και να επανέρχεται.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Τσουρέκια Ατομικά

Loulis Mills-Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. αλεύρι Extra Τσουρεκιού
  • 400 γρ. αυγά
  • 400 γρ. βούτυρο 82%
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. κακουλέ
  • 2 πορτοκάλια (μόνο το ξύσμα τους)
  • 180 γρ. μαγιά
  • 5 γρ. μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε την ζάχαρη μέσα σε αυτό.
  2. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
  3. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, 3’ στην πρώτη ταχύτητα και 11’ στην δεύτερη. Αφού ζυμωθεί, για να ελέγξουμε αν έχει γίνει σωστά η διαδικασία , κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την ζύμη. Θα πρέπει όταν το ανοίγουμε, να μην σχίζεται.
  4. Τοποθετούμε την ζύμη στην στόφα στους 33°C, με 70% υγρασία για 45’.
  5. Αφού η ζύμη φουσκώσει και την αφαιρέσουμε από την στόφα, κόβουμε τεμάχια των 150 γρ. για ατομικά τσουρέκια.
  6. Πλάθουμε το κάθε τεμάχιο, σε φυτίλι, και τα αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν για 15’.
  7. Για ατομικό τσουρέκι ανοίγουμε καλά το φυτίλι, και πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας. Μπορούμε επίσης, με τρία φυτίλια να πλέξουμε και μεγάλη πλεξούδα. Ανοίγουμε τα τρία φυτίλια μακρόστενα, πατάμε καλά τις άκρες τους, ώστε να ενωθούν και πλέκουμε βάζοντας κάθε φορά την μια άκρη ανάμεσα στις άλλες δυο. Αφού πλέξουμε την ζύμη, κλείνουμε καλά τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα.
  8. Τοποθετούμε τα τσουρέκια στην στόφα στους 33°C, με 70% υγρασία, για τα μικρά 45’ και για τα μεγάλα 60’.
  9. Αφού φουσκώσουν, αλείφουμε τα τσουρέκια με αυγό και ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμύγδαλο.
  10. Ψήνουμε τα μικρά τσουρέκια στον αερόθερμο φούρνο στους 160°C, για 20’ και τα μεγάλα στον ταμπανωτό φούρνο στους 150°C για 35’-40’, με ανοιχτό το τάπερ.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο και για να βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά ψημένα, θα πρέπει να πατάμε την επιφάνεια του τσουρεκιού και να επανέρχεται.