Βασιλόπιτα Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.800 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • 30 γρ. μαχλέπι
  • 6 γρ. μαστίχα
  • 6 γρ. κακουλέ
  • 5 γρ βανίλια σκόνη
  • 12 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γρ. αυγά
  • 450 γρ. βούτυρο 82%
  • 350 γρ. γάλα
  • 900 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το προζύμι:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε το προζύμι και τοποθετούμε στη στόφα για 30' ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Παράλληλα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα, το βούτυρο με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
  3. Τοποθετούμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί.
  4. Ζυμώνουμε 2' στο αργό, 15' - 17' στο γρήγορο.
  5. Ξεκουράζουμε την ζύμη 60' στην στόφα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  6. Κόβουμε 850 γρ. για βασιλόπιτα και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20'. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε στις αντίστοιχες φόρμες. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 70% υγρασία για 60-90' ή μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
  7. Ψήνουμε στους 160°C για 45-50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

Loulis Mills-Extra Τσουρεκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1.800 γρ. Εxtra Τσουρεκιού
  • 30 γρ. μαχλέπι
  • 6 γρ. μαστίχα
  • 6 γρ. κακουλέ
  • 5 γρ βανίλια σκόνη
  • 12 γρ. αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γρ. αυγά
  • 450 γρ. βούτυρο 82%
  • 350 γρ. γάλα
  • 900 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το προζύμι:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε το προζύμι και τοποθετούμε στη στόφα για 30' ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Παράλληλα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα, το βούτυρο με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
  3. Τοποθετούμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί.
  4. Ζυμώνουμε 2' στο αργό, 15' - 17' στο γρήγορο.
  5. Ξεκουράζουμε την ζύμη 60' στην στόφα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  6. Κόβουμε 850 γρ. για βασιλόπιτα και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20'. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε στις αντίστοιχες φόρμες. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 70% υγρασία για 60-90' ή μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
  7. Ψήνουμε στους 160°C για 45-50'.