Ζύμη Γαλλικής Σφολιάτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ζύμη Γαλλικής Σφολιάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. Riva
  • 200 γρ. Σφολιάτας
  • 20 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. αρωματικό βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε τα άλευρα, το αλάτι, το νερό και το αρωματισμένο βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 4' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη καλυμμένη στο ψυγείο για 30'.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε όλη τη ζύμη και την ανοίγουμε μέχρι Νο 15 και τοποθετούμε τη μαργαρίνη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί από τη ζύμη.
  4. Πρώτον, την ανοίγουμε μέχρι το Νο 12, διπλώνουμε στα 4 και ξεκουράζουμε για 15' τουλάχιστον. Δεύτερον, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι το Νο 10, διπλώνουμε στα τρία και ξεκουράζουμε για 15' τουλάχιστον.
  5. Τρίτον, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι το Νο 10, διπλώνουμε στα τρία, ξεκουράζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ή την επόμενη ημέρα ανοίγουμε τη ζύμη στο Νο 2-2,5.
  6. Κόβουμε, γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180°C για 30'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Ζύμη Γαλλικής Σφολιάτας

Loulis Mills-Σφολιάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. Riva
  • 200 γρ. Σφολιάτας
  • 20 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 50 γρ. αρωματικό βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε τα άλευρα, το αλάτι, το νερό και το αρωματισμένο βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 4' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη καλυμμένη στο ψυγείο για 30'.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε όλη τη ζύμη και την ανοίγουμε μέχρι Νο 15 και τοποθετούμε τη μαργαρίνη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί από τη ζύμη.
  4. Πρώτον, την ανοίγουμε μέχρι το Νο 12, διπλώνουμε στα 4 και ξεκουράζουμε για 15' τουλάχιστον. Δεύτερον, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι το Νο 10, διπλώνουμε στα τρία και ξεκουράζουμε για 15' τουλάχιστον.
  5. Τρίτον, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι το Νο 10, διπλώνουμε στα τρία, ξεκουράζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ή την επόμενη ημέρα ανοίγουμε τη ζύμη στο Νο 2-2,5.
  6. Κόβουμε, γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180°C για 30'.