17/10/2023

Φτιάχνουμε νόστιμο και ζουμερό ελιόψωμο και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου

Loulis Mills_Φτιάχνουμε νόστιμο και ζουμερό ελιόψωμο και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου

Εξαιρετική γεύση, αρώματα και θρεπτικές ιδιότητες, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ελιά και την επίδραση που έχει στην παγκόσμια γαστρονομία. Για να τιμηθεί αυτή η εξαιρετική πρώτη ύλη και η περιβαλλοντική της σημασία πολιτιστικά, έχει θεσπιστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Νοεμβρίου. Το έμπειρο και τεχνικό προσωπικό της Μύλοι Λούλη για να τιμήσει τη συγκεκριμένη ημέρα, φτιάχνει ζουμερό και απολαυστικό ελιόψωμο, και σας μεταφέρει στον αυθεντικό και γευστικό κόσμο της ελιάς. 

Το ελιόψωμο, δημοφιλές σε πολλές γαστρονομικές κουζίνες παγκοσμίως, ιδιαίτερα αγαπητό όμως στις χώρες της Μεσογείου, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη διατροφή και την κουλτούρα γενικότερα. Με το αλεύρι Ζυμωτό της Μύλοι Λούλη μπορείτε να δημιουργήσετε πεντανόστιμο και αφράτο ελιόψωμο, που θα γίνει ανάρπαστο. Πρόκειται για ένα ψιλοαλεσμένο αλεύρι από σκληρά και επιλεγμένα σιτάρια με χρυσαφένιο χρώμα, το οποίο είναι αρκετά μοναδικό λόγω του τρόπου άλεσης του.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το αλεύρι Ζυμωτό θα αντιληφθείτε ότι λόγω της απορροφητικότητάς του, σας εξασφαλίζει εξοικονόμηση κόστους. Στα πλεονεκτήματα του προϊόντος επίσης συμπεριλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη διόγκωση, η πολύ ψιλή κοκκοποίηση, καθώς και το εξαιρετικό άρωμα με τη μοναδική γεύση. Με το ίδιο αλεύρι, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε επιπλέον παραγόμενα προϊόντα όπως χωριάτικο ψωμί, μπαγκέτα, λαγάνα, φοκάτσια, χωριάτικο φύλλο για πίτες, ακόμη και λουκουμάδες.

Οι Μύλοι Λούλη συνιστούν για τη δημιουργία του παραδοσιακού ελιόψωμου, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τη ζύμη μαζί με το Ζυμωτό να αρκεστούν σε νερό, αλάτι, λάδι, μαγιά, ζάχαρη και ξινό ζυμάρι 3 ωρών. Αντίστοιχα, για τη γέμιση  αυτό που θα χρειαστείτε είναι ροδέλες ελιάς, κάπαρη και ρίγανη.

Αναδείξτε την αξία της ελιάς, προσφέροντας στους πελάτες σας αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, και κάντε το ελιόψωμο, το αρτοσκεύασμα της ημέρας.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!