Εκτέλεση
Εκτέλεση για το προζύμι:
- Προετοιμάζουμε το προζύμι μια μέρα πριν
- φτιάξουμε το πανετόνε.
- Ζυμώνουμε με γάντζο στο μίξερ πολύ καλά όλα τα υλικά για το προζύμι για 10 - 15'.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο για 12 - 14 ώρες σε μια λεκάνη.
Εκτέλεση για το πανετόνε:
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πανετόνε στο προζύμι και ζυμώνουμε με το φτερό στο μίξερ για 15 - 20' σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
- Κόβουμε σε τεμάχια των 500 - 900 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες, και στοφάρουμε όσο χρειαστεί (4 - 5 ώρες).
- Προαιρετικά στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη 500 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κύβους φρούτων ή ξηρούς καρπούς.
- Ψήνουμε στους 160°C για 35 - 40'.
- Όταν κρυώσει το πανετόνε τα κρεμάμε ανάποδα για 6-8 ώρες. Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.