Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Panettone

Panettone

Εκτέλεση

Εκτέλεση για το προζύμι:

  1. Προετοιμάζουμε το προζύμι μια μέρα πριν 
  2. φτιάξουμε το πανετόνε. 
  3. Ζυμώνουμε με γάντζο στο μίξερ πολύ καλά όλα τα υλικά για το προζύμι για 10 - 15'. 
  4. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 12 - 14 ώρες σε μια λεκάνη.

Εκτέλεση για το πανετόνε:

  1. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πανετόνε στο προζύμι και ζυμώνουμε με το φτερό στο μίξερ για 15 - 20' σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
  2. Κόβουμε σε τεμάχια των 500 - 900 γρ. και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  3. Τοποθετούμε στις ειδικές φόρμες, και στοφάρουμε όσο χρειαστεί (4 - 5 ώρες).
  4. Προαιρετικά στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη 500 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κύβους φρούτων ή ξηρούς καρπούς.
  5. Ψήνουμε στους 160°C για 35 - 40'.
  6. Όταν κρυώσει το πανετόνε τα κρεμάμε ανάποδα για 6-8 ώρες. Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη ή λιωμένη κουβερτούρα.