Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας 60-80' και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ.
- Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά.
- Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.