Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα. 
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό ή το γάλα και τη μαγιά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. 
  3. Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας και μετά κόβουμε σε τεμάχια των 500 γρ.-750 γρ. 
  4. Τοποθετούμε το φλουρί και πλάθουμε καλά σε στρογγυλό σχήμα και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά για 10 ακόμα λεπτά. 
  5. Πατάμε καλά με τα χέρια και στοφάρουμε μέχρι να φουσκώσουν. 
  6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 35-45 λεπτά.
  7. Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο κακάο.