Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλόπιτα Τσουρέκι Γεμιστή

Βασιλόπιτα Τσουρέκι Γεμιστή

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός του προζυμιού, των αμυγδάλων, των cranberries και των σταφίδων, για 30' στη 1η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το προζύμι και συνεχίζουμε για άλλα 30', πάντα στην 1η ταχύτητα (μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κάδου).
  3. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα cranberries και τις ξανθές σταφίδες. Κόβουμε τη ζύμη σε επιθυμητό βάρος, πλάθουμε σε καρβέλι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Ανοίγουμε με πλάστη και στοφάρουμε για 70' περίπου.
  4. Αλείφουμε με αυγό και γράφουμε ότι θέλουμε με κορνέ. Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 130°C για 55-60' με ανοιχτό τάμπερ ή ψήνουμε σε ταμπανωτό στους 140°C για 50', με ανοιχτό το καπάκι τα πρώτα 5 λεπτά και μετά το κλείνουμε. Αλεύρι με ούζο και ελάχιστη μαργαρίνη.
  5. Καλό ανακάτεμα μέχρι να ρέει η ζύμη.