Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Petit four

Πτι φουρ βουτήματα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό και το αλεύρι, για 5' στη 1η ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό σιγά - σιγά και συνεχίζουμε για 5' ακόμη στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.  Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε απαλά.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε πτι φουρ στο ίδιο μέγεθος.
  3. Ψήνουμε στους 200-210°C για 12-14' περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  4. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να βουτήξουμε το μισό μπισκότο σε λιωμένη κουβερτούρα και να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ινδοκάρυδο.
  5. Εναλλακτικά, γεμίζουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε τα δυο μπισκότα.