Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουλούρι Πολύσπορο

Κουλούρι Πολύσπορο

Εκτέλεση

Διαδικασία σπόρων

  • Ψήνουμε 400 γρ. σπόρους (σουσάμι-λιναρόσπορο-ηλιόσπορο-νιφάδες σίτου)
  • Μόλις βγουν από τον φούρνο, προσθέτουμε απευθείας 400 γρ. νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν καλά.
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ.  και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι-κολοκυθόσπορο-ηλιόσπορο.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.