Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε το κακουλέ και τη μαστίχα.
- Eνώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη σειρά 1-2-3 στο μίξερ και ανακατεύουμε σιγά - σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10'.
- Κόβουμε με στρογγυλό κορνέ Νο 8 ή Νο 10 σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 160°C-170°C για 10-15' ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Προαιρετικά: Mπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά για άρωμα και πιο έντονη γεύση όπως: σταγόνες σοκολάτας ή λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή 30 γρ. ποτό κονιάκ ή Aμαρέτο ή Grand Μarnier ή 2 - 3 σταγόνες tabasco ή μια πρέζα πιπέρι.