Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Brownie Cookies

Brownie Cookies

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτουμε το κακουλέ και τη μαστίχα.
  4. Eνώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη σειρά 1-2-3 στο μίξερ και ανακατεύουμε σιγά - σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10'.
  6. Κόβουμε με στρογγυλό κορνέ Νο 8 ή Νο 10 σε ταψιά με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε στους 160°C-170°C για 10-15' ανάλογα με το μέγεθός τους.
  8. Κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  9. Προαιρετικά: Mπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά για άρωμα και πιο έντονη γεύση όπως: σταγόνες σοκολάτας ή λίγη βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή 30 γρ. ποτό κονιάκ ή Aμαρέτο ή Grand Μarnier ή 2 - 3 σταγόνες tabasco ή μια πρέζα πιπέρι.