Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι,το ξύσμα πορτοκάλι έως ότου φτάσει το μείγμα τους 35 βαθμούς.
- Κατόπιν ρίχνουμε το προζύμι, το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα που έχουμε ζεστάνει στο ζυμωτήριο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Η θερμοκρασία της ζύμης μας θα πρέπει να είναι 30-32 βαθμούς.
- Ξεκουράζουμε για 45 λεπτά. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και προπλάθουμε σε σχήμα φιτίλι.
- Ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά.
- Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού και τοποθετούμε στη στόφα για 45-60 λεπτά.
- Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
- Φουρνίζουμε 160-170 βαθμούς με ανοιχτό τάπερ.