Εκτέλεση
Για το ψωμάκι
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
- Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
- Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
- Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)
Για το μαρινάρισμα και ψήσιμο των λαχανικών
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο , το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη
- Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί στους 180-200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και αποχτήσουν χρώμα
Για τη γέμιση
- Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο η όπως θέλει να το κόψει ο πελάτης μας
- Στην συνέχεια αλείφουμε το πέστο τομάτας και στις δυο πλευρές τους (η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος ατημέλητα τα φύλλα της ρόκας
- Πάνω από τη ρόκα βάζουμε τα ψητά λαχανικά, εναλλάξ
- Τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια από τις λιαστές τομάτες
- Κλείνουμε και τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα