Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολύκαρπο Σάντουιτς με Ψητά Λαχανικά, Ρόκα & Λιαστή Τομάτα

Πολύκαρπο Σάντουιτς με Ψητά Λαχανικά, Ρόκα & Λιαστή Τομάτα

Εκτέλεση

Για το ψωμάκι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
  3. Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
  4. Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
  5. Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)

Για το μαρινάρισμα και ψήσιμο των λαχανικών

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο , το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη
  2. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί στους 180-200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και αποχτήσουν χρώμα

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο η όπως θέλει να το κόψει ο πελάτης μας
  2. Στην συνέχεια αλείφουμε το πέστο τομάτας και στις δυο πλευρές τους (η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος ατημέλητα τα φύλλα της ρόκας
  3. Πάνω από τη ρόκα βάζουμε τα ψητά λαχανικά, εναλλάξ
  4. Τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια από τις λιαστές τομάτες
  5. Κλείνουμε και τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα