Εκτέλεση
Για το μείγμα λιαστής τομάτας με βασιλικό:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο ενός μπλέντερ και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το σάντουιτς
- Χαράσσουμε το ψωμί, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε (προτείνουμε να το χαράξουμε με την τεχνική του χαμόγελου)
- Αλείφουμε την πάνω και την κάτω πλευρά του ψωμιού με αρωματικό άλειμμα της κρέμας από την λιαστή ντομάτα (η ποσότητα να μην ξεπεράσει τα 50 γρ.)
- Στη συνέχεια τοποθετούμε ατημέλητα τα φυλλαράκια από τη ρόκα.
- Κατόπιν πάνω από τη ρόκα βάζουμε 1-2 φέτες προσούτο κατά μήκος ελαφρά τσαλακωμένες για να δημιουργήσουμε όγκο και ύψος
- Τέλος, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι το προσούτο και τοποθετούμε κατά μήκος τις φλούδες από την παρμεζάνα
- Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πολύ ελαφριά κορδόνια από κρέμα μπαλσάμικο κατά μήκος του σάντουιτς