Πολύκαρπο Σάντουιτς με Ψητά Λαχανικά, Ρόκα & Λιαστή Τομάτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Πολύκαρπο Σάντουιτς με Ψητά Λαχανικά, Ρόκα & Λιαστή Τομάτα

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 900 γρ. Πολύκαρπο
  • 100 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 35 γρ. σταφιδίνη
  • 20 γρ. έγχρωμη μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό
  • ηλιόσποροι και σουσάμι για ντεκόρ

Για τη γέμιση

  • φύλλα ρόκας
  • μισή πιπεριά πράσινη
  • μισή πιπεριά κόκκινη
  • μισό κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • μισό μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 2-3 φέτες από λιαστή ντομάτα
  • Για το μαρινάρισμα των ψητών λαχανικών
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Για το άλειμμα πέστο τομάτας

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπαλσάμικο
  • 2 -3 πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψωμάκι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
  3. Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
  4. Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
  5. Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)

Για το μαρινάρισμα και ψήσιμο των λαχανικών

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο , το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη
  2. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί στους 180-200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και αποχτήσουν χρώμα

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο η όπως θέλει να το κόψει ο πελάτης μας
  2. Στην συνέχεια αλείφουμε το πέστο τομάτας και στις δυο πλευρές τους (η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος ατημέλητα τα φύλλα της ρόκας
  3. Πάνω από τη ρόκα βάζουμε τα ψητά λαχανικά, εναλλάξ
  4. Τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια από τις λιαστές τομάτες
  5. Κλείνουμε και τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Πολύκαρπο Σάντουιτς με Ψητά Λαχανικά, Ρόκα & Λιαστή Τομάτα

Loulis Mills-Πολύκαρπο

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 900 γρ. Πολύκαρπο
  • 100 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 35 γρ. σταφιδίνη
  • 20 γρ. έγχρωμη μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό
  • ηλιόσποροι και σουσάμι για ντεκόρ

Για τη γέμιση

  • φύλλα ρόκας
  • μισή πιπεριά πράσινη
  • μισή πιπεριά κόκκινη
  • μισό κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • μισό μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 2-3 φέτες από λιαστή ντομάτα
  • Για το μαρινάρισμα των ψητών λαχανικών
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Για το άλειμμα πέστο τομάτας

  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπαλσάμικο
  • 2 -3 πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψωμάκι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
  3. Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
  4. Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
  5. Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)

Για το μαρινάρισμα και ψήσιμο των λαχανικών

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη μαζί με το ελαιόλαδο , το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη
  2. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε μέσα σε ένα ταψί στους 180-200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και αποχτήσουν χρώμα

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο η όπως θέλει να το κόψει ο πελάτης μας
  2. Στην συνέχεια αλείφουμε το πέστο τομάτας και στις δυο πλευρές τους (η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος ατημέλητα τα φύλλα της ρόκας
  3. Πάνω από τη ρόκα βάζουμε τα ψητά λαχανικά, εναλλάξ
  4. Τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια από τις λιαστές τομάτες
  5. Κλείνουμε και τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα