Μπαγκέτες με Extra Rustic
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Μπαγκέτες με Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

100% αλεύρι Extra Rustic
2% αλάτι
2% μαγιά
65%-67% νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 2’ στην αργή ταχύτητα και 5’-5,5΄στην γρήγορη (εξαρτάται από το τύπο του ταχυζυμωτηρίου που έχουμε). Η θερμοκρασία της ζύμης μας δεν πρέπει να ξεπεράσει του 26°C.
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, ελέγχουμε αν είναι έτοιμη η ζύμη. Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, για να δούμε αν έχει σχηματιστεί πλήρως η γλουτένη, το βουτάμε στο αλεύρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αν δεν κόβεται, είναι έτοιμο.
  3. Ξεκουράζουμε για 60’, σκεπάζοντας το ζυμάρι με σελοφάν.
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, μοιράζουμε την ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το είδος μπαγκέτας που θέλουμε. Για μπαγκετίνι κόβουμε τεμάχια των 160γρ. και για γαλλική μπαγκέτα κόβουμε τεμάχια των 340γρ.
  5. Αφού τα κόψουμε, περνάμε στο δεύτερο στάδιο της ξεκούρασης, γύρω στα 20΄.
  6. Μετά την ξεκούραση, περνάμε στην τελική μορφοποίηση της ζύμης μας. Πλάθουμε τις μπαγκέτες μας με μύτες στα τελειώματα.
  7. Στοφάρουμε για 30΄-35’, στους 30°C-35°C, με σχετική υγρασία 75%.
  8. Αφού τα βγάλουμε από την στόφα, χαράζουμε τις μπαγκέτες.
  9. Για μπαγκετίνι, ψήνουμε στους 210°C για 20’-25’, ενώ για μπαγκέτα στους 210°C για 30’-35’. Αφού τα τοποθετήσουμε στον φούρνο, κάνουμε ατμούς.
  10. Αφού ψηθούν και αφαιρέσουμε από τον φούρνο, οι μπαγκέτες είναι έτοιμες να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε!
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Μπαγκέτες με Extra Rustic

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

100% αλεύρι Extra Rustic
2% αλάτι
2% μαγιά
65%-67% νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 2’ στην αργή ταχύτητα και 5’-5,5΄στην γρήγορη (εξαρτάται από το τύπο του ταχυζυμωτηρίου που έχουμε). Η θερμοκρασία της ζύμης μας δεν πρέπει να ξεπεράσει του 26°C.
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, ελέγχουμε αν είναι έτοιμη η ζύμη. Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, για να δούμε αν έχει σχηματιστεί πλήρως η γλουτένη, το βουτάμε στο αλεύρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αν δεν κόβεται, είναι έτοιμο.
  3. Ξεκουράζουμε για 60’, σκεπάζοντας το ζυμάρι με σελοφάν.
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, μοιράζουμε την ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το είδος μπαγκέτας που θέλουμε. Για μπαγκετίνι κόβουμε τεμάχια των 160γρ. και για γαλλική μπαγκέτα κόβουμε τεμάχια των 340γρ.
  5. Αφού τα κόψουμε, περνάμε στο δεύτερο στάδιο της ξεκούρασης, γύρω στα 20΄.
  6. Μετά την ξεκούραση, περνάμε στην τελική μορφοποίηση της ζύμης μας. Πλάθουμε τις μπαγκέτες μας με μύτες στα τελειώματα.
  7. Στοφάρουμε για 30΄-35’, στους 30°C-35°C, με σχετική υγρασία 75%.
  8. Αφού τα βγάλουμε από την στόφα, χαράζουμε τις μπαγκέτες.
  9. Για μπαγκετίνι, ψήνουμε στους 210°C για 20’-25’, ενώ για μπαγκέτα στους 210°C για 30’-35’. Αφού τα τοποθετήσουμε στον φούρνο, κάνουμε ατμούς.
  10. Αφού ψηθούν και αφαιρέσουμε από τον φούρνο, οι μπαγκέτες είναι έτοιμες να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε!