Ελιόψωμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ελιόψωμο

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 22 γρ. αλάτι
  • 22 γρ. μαγιά
  • 30 γρ. λάδι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ξινό ζυμάρι 3 ωρών
  • 700 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ροδέλες μαύρης και πράσινης ελιάς
  • 10 γρ. κάπαρη
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός της γέμισης, για 2' στη 1η ταχύτητα και 7-8' στη 2η ταχύτητα.
2. Στο τέλος προσθέτουμε την γέμιση.
3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40' σε λεκάνη στη στόφα.
4. Κόβουμε ζύμη 350 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε φρατζόλα.
5. Περνάμε από αλεύρι και στοφάρουμε για 15-20'.
6. Φουρνίζουμε 30-35' με ατμούς στους 210°C.

ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Ελιόψωμο

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 22 γρ. αλάτι
  • 22 γρ. μαγιά
  • 30 γρ. λάδι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ξινό ζυμάρι 3 ωρών
  • 700 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. ροδέλες μαύρης και πράσινης ελιάς
  • 10 γρ. κάπαρη
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός της γέμισης, για 2' στη 1η ταχύτητα και 7-8' στη 2η ταχύτητα.
2. Στο τέλος προσθέτουμε την γέμιση.
3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40' σε λεκάνη στη στόφα.
4. Κόβουμε ζύμη 350 γρ. και πλάθουμε ελαφρά σε φρατζόλα.
5. Περνάμε από αλεύρι και στοφάρουμε για 15-20'.
6. Φουρνίζουμε 30-35' με ατμούς στους 210°C.