Γερμανικό Ψωμί Βαυαρίας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Γερμανικό Ψωμί Βαυαρίας

ΥΛΙΚΑ

Για το προζύμι ξινό:

  • 1.000 γρ. αλεύρι Εxtra Ζυμωτό
  • 650 γρ. νερό
  • 18 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Τοποθετούμε στο ψυγείο σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό έως 24 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 8 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 1-2 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα στη στόφα στους 32°C με 65% υγρασία.
  3. Κόβουμε τεμάχια των 950 γρ.
  4. Πλάθουμε σε στρογγυλά καρβέλια.
  5. Στοφάρουμε στους 32°C με 60% υγρασία για 30 λεπτά.
  6. Φουρνίζουμε στους 230°C για 15 λεπτα και μετά κατεβάζουμε στους 210°C για 40-45 λεπτά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Γερμανικό Ψωμί Βαυαρίας

Loulis Mills-Extra Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για το προζύμι ξινό:

  • 1.000 γρ. αλεύρι Εxtra Ζυμωτό
  • 650 γρ. νερό
  • 18 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Τοποθετούμε στο ψυγείο σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό έως 24 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 8 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 1-2 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα στη στόφα στους 32°C με 65% υγρασία.
  3. Κόβουμε τεμάχια των 950 γρ.
  4. Πλάθουμε σε στρογγυλά καρβέλια.
  5. Στοφάρουμε στους 32°C με 60% υγρασία για 30 λεπτά.
  6. Φουρνίζουμε στους 230°C για 15 λεπτα και μετά κατεβάζουμε στους 210°C για 40-45 λεπτά.