Γιαννιώτικο στριφτό ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Γιαννιώτικο στριφτό ψωμί

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από τα 230 γρ. νερό, μαζί για 7' στην 1η ταχύτητα και για 3' στην 2η ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 60’.
  3. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε τεμάχια των 450 γρ.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε σε καρβελάκια, στριφογυρίζοντάς τα.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 30°C, με 60% υγρασία, για 45' λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε την λαμαρίνα από την στόφα και ψήνουμε στους 210°C για 40-45’ περίπου.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Γιαννιώτικο στριφτό ψωμί

Loulis Mills-Extra φίνο

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από τα 230 γρ. νερό, μαζί για 7' στην 1η ταχύτητα και για 3' στην 2η ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας για 60’.
  3. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε τεμάχια των 450 γρ.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε σε καρβελάκια, στριφογυρίζοντάς τα.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 30°C, με 60% υγρασία, για 45' λεπτά περίπου.
  6. Βγάζουμε την λαμαρίνα από την στόφα και ψήνουμε στους 210°C για 40-45’ περίπου.