Γιορτινά Brioche
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Γιορτινά Brioche

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Τύπου 55%
  • 40 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. αυγά ή χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. μαγιά
  • λίγη βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 800 γρ. γάλα ή νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην 1η ταχύτητα για 3' και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 - 20'.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια των 150 γρ. και πλάθουμε φραντζολάκια με μύτες.
  4. Πατάμε ελαφρά με τα χέρια και πλάθουμε το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.
  5. Μπορούμε να τα στολίσουμε με διάφορα διακοσμητικά και χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  6. Στοφάρουμε για 30', αλείφουμε με αυγό, χαράσσουμε το στόμα με το ψαλίδι και φτιάχνουμε μάτια με σταφίδες.
  7. Ψήνουμε στους 180°C - 200°C για 20-25 λεπτά με ανοικτό ταμπέρ.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Γιορτινά Brioche

Loulis Mills-Τύπου 55%

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Τύπου 55%
  • 40 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. αυγά ή χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. μαγιά
  • λίγη βανίλια
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 800 γρ. γάλα ή νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην 1η ταχύτητα για 3' και 8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 - 20'.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια των 150 γρ. και πλάθουμε φραντζολάκια με μύτες.
  4. Πατάμε ελαφρά με τα χέρια και πλάθουμε το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια.
  5. Μπορούμε να τα στολίσουμε με διάφορα διακοσμητικά και χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  6. Στοφάρουμε για 30', αλείφουμε με αυγό, χαράσσουμε το στόμα με το ψαλίδι και φτιάχνουμε μάτια με σταφίδες.
  7. Ψήνουμε στους 180°C - 200°C για 20-25 λεπτά με ανοικτό ταμπέρ.