Κις λορέν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κις λορέν

ΥΛΙΚΑ

Για 2 τάρτες σε τσέρκι 17cm.:

Για την τάρτα:

Για την γέμιση:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγού
  • 125 γρ. αυγά
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. καπνιστή μπριζόλα (κομμένη σε κομματάκια)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • άνηθος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την τάρτα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, στο μίξερ με το φτερό στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχει μια υφή σαν χώμα. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξει.
  3. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμης της τάρτας, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε φασόλια με μεμβράνη στην επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 160°C, για 20 λεπτά.
  5. Για την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα.
  6. Γεμίζουμε τις τάρτες και ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες τουλάχιστον προτού τις κόψουμε.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κις λορέν

Loulis Mills-Ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ

Για 2 τάρτες σε τσέρκι 17cm.:

Για την τάρτα:

Για την γέμιση:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγού
  • 125 γρ. αυγά
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. καπνιστή μπριζόλα (κομμένη σε κομματάκια)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • άνηθος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την τάρτα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, στο μίξερ με το φτερό στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχει μια υφή σαν χώμα. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξει.
  3. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμης της τάρτας, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε φασόλια με μεμβράνη στην επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 160°C, για 20 λεπτά.
  5. Για την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα.
  6. Γεμίζουμε τις τάρτες και ψήνουμε στους 160°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες τουλάχιστον προτού τις κόψουμε.