Κίτρινο χωριάτικο ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κίτρινο χωριάτικο ψωμί

ΥΛΙΚΑ

1.000 γρ.αλεύρι Αλώνι
680 γρ.νερό
20 γρ. αλάτι
20 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 7 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα προσθέτοντας τα 600 γρ. νερό και 5 λεπτά στην δεύτερη συμπληρώνοντας το υπόλοιπο νερό.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά, κόβουμε σε τεμάχια ( 450-500 γρ.) μορφοποιούμε (τελάρο ή λαμαρίνα) και τα τοποθετούμε για 50-60 λεπτά στη στόφα (με θερμοκρασία 32ᵒC και σχετική υγρασία 75%).
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 210ᵒC. Για πιο τραγανή κόρα μπορούμε να ανοίξουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Κίτρινο χωριάτικο ψωμί

Loulis Mills-Αλώνι

ΥΛΙΚΑ

1.000 γρ.αλεύρι Αλώνι
680 γρ.νερό
20 γρ. αλάτι
20 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 7 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα προσθέτοντας τα 600 γρ. νερό και 5 λεπτά στην δεύτερη συμπληρώνοντας το υπόλοιπο νερό.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά, κόβουμε σε τεμάχια ( 450-500 γρ.) μορφοποιούμε (τελάρο ή λαμαρίνα) και τα τοποθετούμε για 50-60 λεπτά στη στόφα (με θερμοκρασία 32ᵒC και σχετική υγρασία 75%).
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 210ᵒC. Για πιο τραγανή κόρα μπορούμε να ανοίξουμε τα τάμπερ στα τελευταία 10 λεπτά.