Κουλούρι Καλαμποκιού με Κουρκουμά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Καλαμποκιού με Κουρκουμά

ΥΛΙΚΑ

  • 1.400 γρ. Φόρμας
  • 600 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 40 γρ. ντεκόρ καλαμποκιού
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.000-1.100 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από ντεκόρ καλαμποκιού.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Κουλούρι Καλαμποκιού με Κουρκουμά

Loulis Mills-Καλαμποκάλευρο

ΥΛΙΚΑ

  • 1.400 γρ. Φόρμας
  • 600 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 45 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 40 γρ. ντεκόρ καλαμποκιού
  • 120 γρ. μαγιά
  • 1.000-1.100 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από ντεκόρ καλαμποκιού.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.