Κουλούρι Πολύσπορο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Πολύσπορο

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Extra Rustic
  • 60 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 80 γρ. υγρή βύνη
  • 400 γρ. ξινό προζύμι

Το μείγμα των σπόρων (οδηγίες δίνονται παρακάτω)

  • 1.000 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία σπόρων

~Ψήνουμε 400 γρ. σπόρους (σουσάμι-λιναρόσπορο-ηλιόσπορο-νιφάδες σίτου)
~Μόλις βγουν από τον φούρνο, προσθέτουμε απευθείας 400 γρ. νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν καλά.

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι-κολοκυθόσπορο-ηλιόσπορο.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Κουλούρι Πολύσπορο

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Extra Rustic
  • 60 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 80 γρ. υγρή βύνη
  • 400 γρ. ξινό προζύμι

Το μείγμα των σπόρων (οδηγίες δίνονται παρακάτω)

  • 1.000 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία σπόρων

~Ψήνουμε 400 γρ. σπόρους (σουσάμι-λιναρόσπορο-ηλιόσπορο-νιφάδες σίτου)
~Μόλις βγουν από τον φούρνο, προσθέτουμε απευθείας 400 γρ. νερό και τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν καλά.

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 80-120 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό. Τα βουτάμε σε μείγμα νερό-υγρή βύνη και έπειτα τα περνάμε από σουσάμι-κολοκυθόσπορο-ηλιόσπορο.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 30-45 λεπτά και ψήνουμε στους 210°C με ατμούς.