Κουλούρι Simit
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Simit

ΥΛΙΚΑ

2.000 γρ. Φόρμας
45 γρ. αλάτι
45 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο 99,8%
100 γρ. μαγιά
1.200 γρ. νερό ζεστό
πετιμέζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 120-150 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό πλεξούδα. Τα βουτάτε σε μείγμα ζεστό νερό-ζεστό πετιμέζι και έπειτα τα περνάτε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 10-15 λεπτά περίπου και ψήνουμε στους 220-230°C με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κουλούρι Simit

Loulis Mills-Φόρμας

ΥΛΙΚΑ

2.000 γρ. Φόρμας
45 γρ. αλάτι
45 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο 99,8%
100 γρ. μαγιά
1.200 γρ. νερό ζεστό
πετιμέζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για όσο ακόμα χρειαστεί στη 2η, μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά.
  3. Κόβουμε σε τεμάχια 120-150 γρ. και πλάθετε σε σχήμα στρογγυλό πλεξούδα. Τα βουτάτε σε μείγμα ζεστό νερό-ζεστό πετιμέζι και έπειτα τα περνάτε από σουσάμι.
  4. Τοποθετούμε στη στόφα για 10-15 λεπτά περίπου και ψήνουμε στους 220-230°C με ατμούς.