Κουλούρι Θεσσαλονίκης Καλαμποκιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Καλαμποκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 500 γρ. Super Αμερικής
  • 20 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 50 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 70 γρ. μαγιά
  • 450-500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και για 7-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και κόβουμε στο επιθυμητό βάρος.
  3. Μορφοποιούμε, περνάμε από νερό, μείγμα καλαμποκάλευρου με νιφάδες καλαμποκιού (περίπου 50-50%) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  4. Στοφάρουμε για 30-35', φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 25-30'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Καλαμποκιού

Loulis Mills-Super Αμερικής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 500 γρ. Super Αμερικής
  • 20 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 50 γρ. μαλακή μαργαρίνη
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 70 γρ. μαγιά
  • 450-500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και για 7-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και κόβουμε στο επιθυμητό βάρος.
  3. Μορφοποιούμε, περνάμε από νερό, μείγμα καλαμποκάλευρου με νιφάδες καλαμποκιού (περίπου 50-50%) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  4. Στοφάρουμε για 30-35', φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 25-30'.