Κουλούρι Θεσσαλονίκης Πολύσπορο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Πολύσπορο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Τύπου 70%
500 γρ. Πολύκαρπο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
15 γρ. σταφιδίνη
90 γρ. μαγιά
450 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί για 3' στη 1η ταχύτητα και για 6-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15' και κόβουμε στο επιθυμητό βάρος.
  3. Μορφοποιούμε, περνάμε από νερό, μείγμα ηλιόσπορων με σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  4. Στοφάρουμε για 35-40', φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 30'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Πολύσπορο

Loulis Mills-Πολύκαρπο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Τύπου 70%
500 γρ. Πολύκαρπο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μαργαρίνη
15 γρ. σταφιδίνη
90 γρ. μαγιά
450 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί για 3' στη 1η ταχύτητα και για 6-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15' και κόβουμε στο επιθυμητό βάρος.
  3. Μορφοποιούμε, περνάμε από νερό, μείγμα ηλιόσπορων με σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα.
  4. Στοφάρουμε για 35-40', φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 30'.