Κουλούρι Θεσσαλονίκης Τραγανό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Τραγανό

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • (ή 50 γρ. σπορέλαιο και 50 γρ. σουσαμέλαιο)
  • 70 γρ. μαγιά
  • 400-450 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3' στη 1η ταχύτητα και 5-7' στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε ζύμη από 60-100 γρ. και πλάθουμε. Βουτάμε σε νερό και στη συνέχεια σε σουσάμι.
  3. Κλείνουμε για να γίνει στρογγυλό και στοφάρουμε για 25-30'.
  4. Φουρνίζουμε στους 205°C για 25-30' με πάρα πολλούς ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Κουλούρι Θεσσαλονίκης Τραγανό

Loulis Mills-Τύπου 70%

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Τύπου 70%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • (ή 50 γρ. σπορέλαιο και 50 γρ. σουσαμέλαιο)
  • 70 γρ. μαγιά
  • 400-450 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3' στη 1η ταχύτητα και 5-7' στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε ζύμη από 60-100 γρ. και πλάθουμε. Βουτάμε σε νερό και στη συνέχεια σε σουσάμι.
  3. Κλείνουμε για να γίνει στρογγυλό και στοφάρουμε για 25-30'.
  4. Φουρνίζουμε στους 205°C για 25-30' με πάρα πολλούς ατμούς.