Κριθαροκουλούρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Κριθαροκουλούρα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Κριθαράλευρο
  • 350 γρ. Τύπου 70% Άσσος Μαλακός
  • 150 γρ. Τύπου 90%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκούρα βύνη
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι
  • 50 γρ. μαγιά
  • 750 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3' στη 1η ταχύτητα και 8-9' στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε 150-300 γρ. ζύμης.
  3. Ανοίγουμε και περνάμε από κριθαράλευρο.
  4. Μορφοποιούμε και στοφάρουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  5. Φουρνίζουμε στους 210°C χωρίς ατμούς για 40'.
  6. Αφού κρυώσει καλά, την κόβουμε στη μέση και την ψήνουμε στους 100°C για 2 ώρες τουλάχιστον.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Ολικής - Πιτυρούχα

Κριθαροκουλούρα

Loulis Mills-Τύπου 90%

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Κριθαράλευρο
  • 350 γρ. Τύπου 70% Άσσος Μαλακός
  • 150 γρ. Τύπου 90%
  • 20 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκούρα βύνη
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι
  • 50 γρ. μαγιά
  • 750 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3' στη 1η ταχύτητα και 8-9' στη 2η ταχύτητα.
  2. Κόβουμε 150-300 γρ. ζύμης.
  3. Ανοίγουμε και περνάμε από κριθαράλευρο.
  4. Μορφοποιούμε και στοφάρουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  5. Φουρνίζουμε στους 210°C χωρίς ατμούς για 40'.
  6. Αφού κρυώσει καλά, την κόβουμε στη μέση και την ψήνουμε στους 100°C για 2 ώρες τουλάχιστον.