Μεσογειακό Προζυμένιο Βιεννέζικο Σνακ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Μεσογειακό Προζυμένιο Βιεννέζικο Σνακ

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. Moul-bie Μείγμα Βιέννης
  • 70 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. ξύδι
  • 250 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • κάπαρη

Υλικά για ξινό προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από γκούντα, φέτα, ελιές, λιαστή ντομάτα, κάπαρη) για 2' στη 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα μέχρι να ζυμωθούν καλά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 1.000 γρ. ζύμης. Την ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμο και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
2. Ρίχνουμε το γκούντα τριμμένο, τη φέτα λιωμένη, τις ελιές σε ροδέλες, τη λιαστή ντομάτα κομμένη με ψαλίδι και ελάχιστη κάπαρη.
3. Στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη ρολάροντας και ενώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ καλά περνώντας την 3 φορές.
4. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι, ζύμη πάχους 3 περίπου δακτύλων και ανοίγουμε τη ζύμη από μέσα προς τα έξω. Στοφάρουμε για 30'.
5. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για 20-25'.

Εκτέλεση για ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 10'.
  2. Τοποθετούμε σε κλειστό κουβά εκτός ψυγείου.
  3. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Μεσογειακό Προζυμένιο Βιεννέζικο Σνακ

Loulis Mills-Extra Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. Moul-bie Μείγμα Βιέννης
  • 70 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. ξύδι
  • 250 γρ. ξινό προζύμι
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα σκληρή
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • κάπαρη

Υλικά για ξινό προζύμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από γκούντα, φέτα, ελιές, λιαστή ντομάτα, κάπαρη) για 2' στη 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα μέχρι να ζυμωθούν καλά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 1.000 γρ. ζύμης. Την ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμο και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
2. Ρίχνουμε το γκούντα τριμμένο, τη φέτα λιωμένη, τις ελιές σε ροδέλες, τη λιαστή ντομάτα κομμένη με ψαλίδι και ελάχιστη κάπαρη.
3. Στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη ρολάροντας και ενώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ καλά περνώντας την 3 φορές.
4. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι, ζύμη πάχους 3 περίπου δακτύλων και ανοίγουμε τη ζύμη από μέσα προς τα έξω. Στοφάρουμε για 30'.
5. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για 20-25'.

Εκτέλεση για ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 10'.
  2. Τοποθετούμε σε κλειστό κουβά εκτός ψυγείου.
  3. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον