Πεϊνιρλί χωριάτικο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Πεϊνιρλί χωριάτικο

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Tipo 00 Classico
  • 40 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά
  • 1.300 γρ. νερό
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • σάλτσα ντομάτας
  • γκούντα
  • φέτα
  • ελιές
  • ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.
  3. Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.
  4. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 180-200 γρ. το καθένα.
  6. Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2-4°C για 12-72 ώρες.
  8. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε σχήμα πεϊνιρλί ή καλτσόνε.
  9. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά.
  10. Ψήνουμε στους 300-350°C για 4-6’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πεϊνιρλί χωριάτικο

Loulis Mills-Tipo 00 Classico

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 2.000 γρ. Αλεύρι Tipo 00 Classico
  • 40 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά
  • 1.300 γρ. νερό
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • σάλτσα ντομάτας
  • γκούντα
  • φέτα
  • ελιές
  • ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.
  3. Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.
  4. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 180-200 γρ. το καθένα.
  6. Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2-4°C για 12-72 ώρες.
  8. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε σχήμα πεϊνιρλί ή καλτσόνε.
  9. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά.
  10. Ψήνουμε στους 300-350°C για 4-6’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.