Πεϊνιρλί Rustico με προσούτο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Πεϊνιρλί Rustico με προσούτο

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

  • σάλτσα ντομάτας
  • μοτσαρέλα φρέσκια
  • προσούτο
  • ρόκα
  • ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.
  3. Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.
  4. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 180-200 γρ. το καθένα.
  6. Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2- 4°C για 12-72 ώρες.
  8. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε σχήμα πεϊνιρλί ή καλτσόνε.
  9. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά.
  10. Ψήνουμε στους 300-350°C για 4-6’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πεϊνιρλί Rustico με προσούτο

Loulis Mills-Tipo 01 Rustico Πετρόμυλου

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

  • σάλτσα ντομάτας
  • μοτσαρέλα φρέσκια
  • προσούτο
  • ρόκα
  • ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.
  3. Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.
  4. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 180-200 γρ. το καθένα.
  6. Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2- 4°C για 12-72 ώρες.
  8. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε σχήμα πεϊνιρλί ή καλτσόνε.
  9. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά.
  10. Ψήνουμε στους 300-350°C για 4-6’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.