Πολύκαρπο Ψωμάκι με Κατίκι Δομοκού και Καπνιστή Φουαντρέ Γαλοπούλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Πολύκαρπο Ψωμάκι με Κατίκι Δομοκού και Καπνιστή Φουαντρέ Γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 900 γρ. Πολύκαρπο
  • 100 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 35 γρ. σταφιδίνη
  • 20 γρ. έγχρωμη μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό
  • ηλιόσποροι και σουσάμι για ντεκόρ

Για τη γέμιση

  • 40 γρ. κατίκι Δομοκού ή τυρί cottage
  • φύλλα από σπανάκι baby
  • ψητή πιπεριά Φλωρίνης (κονσέρβα)
  • 1-2 μισές φέτες από καπνιστή φουαντρέ γαλοπούλα
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το ψωμάκι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
  3. Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
  4. Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
  5. Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)


Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο
  2. Στη συνέχεια αλείφουμε με το κατίκι Δομοκού και τις δύο πλευρές (η ποσότητα να μη ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος, ατημέλητα τα φύλλα από το σπανάκι
  3. Πάνω από το σπανάκι βάζουμε τη ψητή πιπεριά Φλωρίνης κατά μήκος, κομμένη σε κομμάτια
  4. Τέλος, τοποθετούμε τη καπνιστή φουαντρέ γαλοπούλα κατά μήκος και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
  5. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πολύκαρπο Ψωμάκι με Κατίκι Δομοκού και Καπνιστή Φουαντρέ Γαλοπούλα

Loulis Mills-Ρεκόρ Φρυγανιάς

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 900 γρ. Πολύκαρπο
  • 100 γρ. Ρεκόρ Φρυγανιάς
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 35 γρ. σταφιδίνη
  • 20 γρ. έγχρωμη μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό
  • ηλιόσποροι και σουσάμι για ντεκόρ

Για τη γέμιση

  • 40 γρ. κατίκι Δομοκού ή τυρί cottage
  • φύλλα από σπανάκι baby
  • ψητή πιπεριά Φλωρίνης (κονσέρβα)
  • 1-2 μισές φέτες από καπνιστή φουαντρέ γαλοπούλα
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το ψωμάκι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στη 1η ταχύτητα και για 6 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά
  3. Κόβουμε 150 γρ. και πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, είτε στρογγυλό είτε φραντζολάκι
  4. Αφού τα περάσουμε σε ανακατεμένους ηλιόσπορους με σουσάμι, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και μετά στη στόφα για 30 - 40 λεπτά
  5. Φουρνίζουμε στους 200°C για 20 λεπτά (αν θέλουμε κάνουμε ατμούς)


Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε χωρίς να διαχωρίσουμε το ψωμί με τον προτεινόμενο τρόπο
  2. Στη συνέχεια αλείφουμε με το κατίκι Δομοκού και τις δύο πλευρές (η ποσότητα να μη ξεπερνάει τα 40 γρ.) και τοποθετούμε κατά μήκος, ατημέλητα τα φύλλα από το σπανάκι
  3. Πάνω από το σπανάκι βάζουμε τη ψητή πιπεριά Φλωρίνης κατά μήκος, κομμένη σε κομμάτια
  4. Τέλος, τοποθετούμε τη καπνιστή φουαντρέ γαλοπούλα κατά μήκος και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
  5. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα