Pretzel
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Pretzel

ΥΛΙΚΑ

  • 1.400 γρ. Αλεύρι Τύπου 70% Δυνατό
  • 600 γρ. Αλεύρι Super Αμερικής (ή όλο το αλεύρι 2.000γρ. 55%)
  • 40 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. βύνη ξανθιά
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. Kenfrost Kenfood
  • 1.000γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία και λίγο σφικτή η ζύμη.
  2. Κόβουμε το ζυμάρι αμέσως σε κομμάτια 120γρ.
  3. Πλάθουμε φυτίλια μήκους 40 εκατοστών και δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα του Prezel.
  4. Αφήνουμε τα Prezel να φουσκώσουν για 30 λεπτά εκτός στόφας. Τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
  5. Στη συνέχεια τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά έξω για να ξεπαγώνουν ελαφρά και τα βουτάμε πολύ καλά σε διάλυμα καυστικής σόδας.
  6. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι η σουσάμι, χαράζουμε και τα ψήνουμε αμέσως στους 180-200 για περίπου 12-15 λεπτά με το τάπερ ανοιχτό χωρίς ατμό.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Pretzel

Loulis Mills-Super Αμερικής

ΥΛΙΚΑ

  • 1.400 γρ. Αλεύρι Τύπου 70% Δυνατό
  • 600 γρ. Αλεύρι Super Αμερικής (ή όλο το αλεύρι 2.000γρ. 55%)
  • 40 γρ. αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. βύνη ξανθιά
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. μαγιά
  • 50 γρ. Kenfrost Kenfood
  • 1.000γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία και λίγο σφικτή η ζύμη.
  2. Κόβουμε το ζυμάρι αμέσως σε κομμάτια 120γρ.
  3. Πλάθουμε φυτίλια μήκους 40 εκατοστών και δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα του Prezel.
  4. Αφήνουμε τα Prezel να φουσκώσουν για 30 λεπτά εκτός στόφας. Τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
  5. Στη συνέχεια τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά έξω για να ξεπαγώνουν ελαφρά και τα βουτάμε πολύ καλά σε διάλυμα καυστικής σόδας.
  6. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι η σουσάμι, χαράζουμε και τα ψήνουμε αμέσως στους 180-200 για περίπου 12-15 λεπτά με το τάπερ ανοιχτό χωρίς ατμό.