Ψωμί Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη

ΥΛΙΚΑ

3.000 γρ. Μείγμα Low Gi
1.650 γρ. νερό
150 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για 3’ στην αργή ταχύτητα και 8’ στην γρήγορη.
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, θα ξεκουράσουμε την ζύμη μας για 20’.
  3. Αφού η ζύμη φουσκώσει, θα κόψουμε σε τεμάχια 500 γρ.Πλάθουμε σε σχήμα φρατζολάκι, βουτάμε σε νερό και μετά στις νιφάδες βρώμης και κατόπιν θα τοποθετήσουμε μέσα στις φόρμες.
  4. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C, με σχετική υγρασία 70%, για περίπου μια ώρα.
  5. Αφού η ζύμη φουσκώσει, ψήνουμε στους 210°C για 35’-40’, με ατμούς.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Ψωμί Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη

Loulis Mills-Μείγμα Low GI Ευ ζην

ΥΛΙΚΑ

3.000 γρ. Μείγμα Low Gi
1.650 γρ. νερό
150 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για 3’ στην αργή ταχύτητα και 8’ στην γρήγορη.
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, θα ξεκουράσουμε την ζύμη μας για 20’.
  3. Αφού η ζύμη φουσκώσει, θα κόψουμε σε τεμάχια 500 γρ.Πλάθουμε σε σχήμα φρατζολάκι, βουτάμε σε νερό και μετά στις νιφάδες βρώμης και κατόπιν θα τοποθετήσουμε μέσα στις φόρμες.
  4. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C, με σχετική υγρασία 70%, για περίπου μια ώρα.
  5. Αφού η ζύμη φουσκώσει, ψήνουμε στους 210°C για 35’-40’, με ατμούς.