Ψωμί Καλαμποκιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Καλαμποκιού

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 400 γρ. Super
  • 200 γρ. Τύπου 70%
  • 22 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 ml σπορέλαιο
  • 720 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και 7-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-25' στη στόφα σε λεκάνη.
  3. Κόβουμε 400-500 γρ. ζύμη και πλάθουμε είτε σε καρβέλι είτε σε φρατζόλα.
  4. Περνάμε βρεγμένο βέτεξ και βουτάμε σε ντεκόρ καλαμποκιού. Στοφάρουμε 45' και φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 50-55'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Ψωμί Καλαμποκιού

Loulis Mills-Καλαμποκάλευρο

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Καλαμποκάλευρο
  • 400 γρ. Super
  • 200 γρ. Τύπου 70%
  • 22 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό ζυμάρι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 ml σπορέλαιο
  • 720 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και 7-8' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-25' στη στόφα σε λεκάνη.
  3. Κόβουμε 400-500 γρ. ζύμη και πλάθουμε είτε σε καρβέλι είτε σε φρατζόλα.
  4. Περνάμε βρεγμένο βέτεξ και βουτάμε σε ντεκόρ καλαμποκιού. Στοφάρουμε 45' και φουρνίζουμε στους 205°C με ατμούς για 50-55'.