Ψωμί Ζην
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Ζην

ΥΛΙΚΑ

  • 4.000 γρ. Ζην Πετρόμυλου
  • 100 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 2.300 γρ. νερό
  • 100 γρ. σταφιδίνη
  • τη μαγιά 1

Συνταγή για τη μαγιά 1:

  • 1.000 γρ. Ζην Πετρόμυλου
  • 1.200 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Πολύ καλό ανακάτεμα σε λεκάνη. Στη στόφα για 90 λεπτά τουλάχιστον.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 2' στη 1η ταχύτητα και για 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε λεκάνη για 40' στη στόφα.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και τη τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και αλευρώνουμε με λευκό αλεύρι. Το χαράσσουμε σταυρωτά και φουρνίζουμε ελαφρά με ατμούς.

Προτεινόμενες λύσεις:

  • Σε ταψάκι αλουμινένιο μεσαίου μεγέθους (του μπακλαβά) βάζουμε 1.000 γρ ζύμη
  • Σε ταψάκι αλουμινένιο ατομικό (πίτσας-15 εκ. διάμετρο) βάζουμε 600 γρ. ζύμη
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Ψωμί Ζην

Loulis Mills-Ζην Πετρόμυλου

ΥΛΙΚΑ

  • 4.000 γρ. Ζην Πετρόμυλου
  • 100 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 2.300 γρ. νερό
  • 100 γρ. σταφιδίνη
  • τη μαγιά 1

Συνταγή για τη μαγιά 1:

  • 1.000 γρ. Ζην Πετρόμυλου
  • 1.200 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Πολύ καλό ανακάτεμα σε λεκάνη. Στη στόφα για 90 λεπτά τουλάχιστον.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 2' στη 1η ταχύτητα και για 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε λεκάνη για 40' στη στόφα.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και τη τοποθετούμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και αλευρώνουμε με λευκό αλεύρι. Το χαράσσουμε σταυρωτά και φουρνίζουμε ελαφρά με ατμούς.

Προτεινόμενες λύσεις:

  • Σε ταψάκι αλουμινένιο μεσαίου μεγέθους (του μπακλαβά) βάζουμε 1.000 γρ ζύμη
  • Σε ταψάκι αλουμινένιο ατομικό (πίτσας-15 εκ. διάμετρο) βάζουμε 600 γρ. ζύμη