Sandwich Rustic με προσούτο, παρμεζάνα & ρόκα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Sandwich Rustic με προσούτο, παρμεζάνα & ρόκα

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 1.000 γρ. Εxtra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαγιά
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό (+/- 50 γρ.)

Για τη γέμιση

  • προσούτο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • φρέσκα φύλλα ρόκας
  • φλούδες παρμεζάνας
  • πιπέρι χονδροτριμμένο
  • κρέμα μπαλσάμικοωμό ελαιόλαδο (ράντισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σάντουιτς

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 3’ στην αργή ταχύτητα και 6’-8΄στην γρήγορη (εξαρτάται από το τύπο του ταχυζυμωτηρίου που έχουμε).
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, ελέγχουμε αν είναι έτοιμη η ζύμη. Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, για να δούμε αν έχει σχηματιστεί πλήρως η γλουτένη, το βουτάμε στο αλεύρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αν δεν κόβεται, είναι έτοιμο.
  3. Ξεκουράζουμε για 10’, σκεπάζοντας το ζυμάρι με σελοφάν.
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, μοιράζουμε την ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος και σχέδιο σάντουιτς που θέλουμε. Για μικρό κόβουμε τεμάχια των 160γρ. και για μεγαλύτερο κόβουμε τεμάχια των 340γρ. και πλάθουμε μακρόστενο ή στρογγυλό ψωμάκι.
  5. Στοφάρουμε για 40΄-45’, στους 30°C-35°C, με σχετική υγρασία 75%.
  6. Ψήνουμε στους 210°C για 15’-25’, με ατμούς. Ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο και το μέγεθος της ζύμης που κόψαμε.
  7. Για να γεμίσουμε τα σάντουιτς, χαράσσουμε το ψωμί, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε (προτείνουμε να το χαράξουμε με την τεχνική του χαμόγελου)
  8. Τοποθετούμε ατημέλητα τα φυλλαράκια από τη ρόκα.
  9. Κατόπιν πάνω από τη ρόκα βάζουμε 1-2 φέτες προσούτο κατά μήκος ελαφρά τσαλακωμένες για να δημιουργήσουμε όγκο και ύψος
  10. Τέλος, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο και καρυκεύουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι το προσούτο και τοποθετούμε κατά μήκος τις φλούδες από την παρμεζάνα.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Sandwich Rustic με προσούτο, παρμεζάνα & ρόκα

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμάκι

  • 1.000 γρ. Εxtra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαγιά
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 600 γρ. νερό (+/- 50 γρ.)

Για τη γέμιση

  • προσούτο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • φρέσκα φύλλα ρόκας
  • φλούδες παρμεζάνας
  • πιπέρι χονδροτριμμένο
  • κρέμα μπαλσάμικοωμό ελαιόλαδο (ράντισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σάντουιτς

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 3’ στην αργή ταχύτητα και 6’-8΄στην γρήγορη (εξαρτάται από το τύπο του ταχυζυμωτηρίου που έχουμε).
  2. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα, ελέγχουμε αν είναι έτοιμη η ζύμη. Κόβουμε ένα κομμάτι ζυμάρι, για να δούμε αν έχει σχηματιστεί πλήρως η γλουτένη, το βουτάμε στο αλεύρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αν δεν κόβεται, είναι έτοιμο.
  3. Ξεκουράζουμε για 10’, σκεπάζοντας το ζυμάρι με σελοφάν.
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας, μοιράζουμε την ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος και σχέδιο σάντουιτς που θέλουμε. Για μικρό κόβουμε τεμάχια των 160γρ. και για μεγαλύτερο κόβουμε τεμάχια των 340γρ. και πλάθουμε μακρόστενο ή στρογγυλό ψωμάκι.
  5. Στοφάρουμε για 40΄-45’, στους 30°C-35°C, με σχετική υγρασία 75%.
  6. Ψήνουμε στους 210°C για 15’-25’, με ατμούς. Ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο και το μέγεθος της ζύμης που κόψαμε.
  7. Για να γεμίσουμε τα σάντουιτς, χαράσσουμε το ψωμί, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε (προτείνουμε να το χαράξουμε με την τεχνική του χαμόγελου)
  8. Τοποθετούμε ατημέλητα τα φυλλαράκια από τη ρόκα.
  9. Κατόπιν πάνω από τη ρόκα βάζουμε 1-2 φέτες προσούτο κατά μήκος ελαφρά τσαλακωμένες για να δημιουργήσουμε όγκο και ύψος
  10. Τέλος, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο και καρυκεύουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι το προσούτο και τοποθετούμε κατά μήκος τις φλούδες από την παρμεζάνα.