Σοκολατένιο ψωμί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Σοκολατένιο ψωμί

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. αλεύρι Αλώνι
  • 765 γρ. νερό
  • 65 γρ. κακάο
  • 30 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 165 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί (χωρίς το δάκρυ σοκολάτας) και 5 λεπτά στην δεύτερη ταχύτητα. Πριν το κλείσιμο ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά, κόβουμε σε τεμάχια (500-550 γρ.) μορφοποιούμε (σε φόρμες μεταλλικές ή χάρτινες) και τα τοποθετούμε για 50-60 λεπτά στη στόφα (με θερμοκρασία 32ᵒC και σχετική υγρασία 75%).
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 210ᵒC.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Σοκολατένιο ψωμί

Loulis Mills-Αλώνι

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. αλεύρι Αλώνι
  • 765 γρ. νερό
  • 65 γρ. κακάο
  • 30 γρ. μαγιά
  • 20 γρ. αλάτι
  • 165 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί (χωρίς το δάκρυ σοκολάτας) και 5 λεπτά στην δεύτερη ταχύτητα. Πριν το κλείσιμο ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30 λεπτά, κόβουμε σε τεμάχια (500-550 γρ.) μορφοποιούμε (σε φόρμες μεταλλικές ή χάρτινες) και τα τοποθετούμε για 50-60 λεπτά στη στόφα (με θερμοκρασία 32ᵒC και σχετική υγρασία 75%).
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 210ᵒC.