Σπανακόπιτα με Φύλλο Λαδιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Σπανακόπιτα με Φύλλο Λαδιού

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. πράσο ψιλοκομμένο\
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. μάραθο
  • 50 γρ. άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο κάρυ, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 5-7' και στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα για 30 '.
  2. Ανοίγουμε πολύ ψιλό φύλλο.
  3. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε 4 φύλλα με ενδιάμεσα αρκετό λάδωμα.
  4. Τοποθετούμε τη γέμιση και από πάνω άλλα 4 φύλλα, με ενδιάμεσα πολύ λάδωμα.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια και σκεπάζουμε το ταψί με νάιλον.
  6. Τοποθετούμε την σπανακόπιτα στο ψυγείο για 12 ώρες.
  7. Βρέχουμε το ταψί με νερό και ψήνουμε στους 200°C για 50'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Σπανακόπιτα με Φύλλο Λαδιού

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. πράσο ψιλοκομμένο\
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. μάραθο
  • 50 γρ. άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο κάρυ, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 5-7' και στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα για 30 '.
  2. Ανοίγουμε πολύ ψιλό φύλλο.
  3. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε 4 φύλλα με ενδιάμεσα αρκετό λάδωμα.
  4. Τοποθετούμε τη γέμιση και από πάνω άλλα 4 φύλλα, με ενδιάμεσα πολύ λάδωμα.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια και σκεπάζουμε το ταψί με νάιλον.
  6. Τοποθετούμε την σπανακόπιτα στο ψυγείο για 12 ώρες.
  7. Βρέχουμε το ταψί με νερό και ψήνουμε στους 200°C για 50'.