Ταρτάκια Πατάτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ταρτάκια Πατάτας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. Τύπου 70%
  • 225 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. νερό
  • 40 γρ. κρόκος αυγού

Για τη γέμιση

  • 450 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλατοπίπερο
  • λίγο κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2' στη 1η ταχύτητα και για 1-2' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο, χωρίς να ξεκουράσουμε τη ζύμη. Βράζουμε τις πατάτες για 10', τις κρυώνουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο ένα φύλλο κάτω.
  4. Κατόπιν τοποθετούμε μια σειρά πατάτες, μια σειρά κεφαλογραβιέρα χονδροτριμμένη και το επαναλαμβάνουμε μέχρι τέλους.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και κύμινο και την σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη φύλλου.
  6. Ανοίγουμε στο κέντρο μια τρύπα και ψήνουμε για 45' στους 180°C. Με το που ψηθεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Ταρτάκια Πατάτας

Loulis Mills-Τύπου 70%

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. Τύπου 70%
  • 225 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 125 γρ. νερό
  • 40 γρ. κρόκος αυγού

Για τη γέμιση

  • 450 γρ. πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλατοπίπερο
  • λίγο κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 2' στη 1η ταχύτητα και για 1-2' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο, χωρίς να ξεκουράσουμε τη ζύμη. Βράζουμε τις πατάτες για 10', τις κρυώνουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Τοποθετούμε σε ταψάκι λαδωμένο ένα φύλλο κάτω.
  4. Κατόπιν τοποθετούμε μια σειρά πατάτες, μια σειρά κεφαλογραβιέρα χονδροτριμμένη και το επαναλαμβάνουμε μέχρι τέλους.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και κύμινο και την σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη φύλλου.
  6. Ανοίγουμε στο κέντρο μια τρύπα και ψήνουμε για 45' στους 180°C. Με το που ψηθεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.