Τσιαπάτα Σάντουιτς Rustic με Λιαστή Τομάτα & Βασιλικό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τσιαπάτα Σάντουιτς Rustic με Λιαστή Τομάτα & Βασιλικό

ΥΛΙΚΑ

Για τη τσιαπάτα

  • 1.000 γρ. Εxtra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • μείγμα από κρέμα λιαστής ντομάτας με βασιλικό
  • προσούτο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • φρέσκα φύλλα ρόκας
  • φλούδες παρμεζάνας
  • πιπέρι χονδροτριμμένο
  • κρέμα μπαλσάμικο (προαιρετικά)
  • ωμό ελαιόλαδο (ράντισμα)

Για το μείγμα λιαστής τομάτας με βασιλικό

  • 200 γρ. λιαστές ψιλοκομμένες ντομάτες (στραγγισμένες από το λάδι τους)
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100-150 γρ. ελαιόλαδο ή το στραγγισμένο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι 1 ½ κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Αμφιλοχίας (ψιλό τρίψιμο και τα δύο)
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1-2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • πιπέρι χονδροτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα λιαστής τομάτας με βασιλικό:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο ενός μπλέντερ και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα

Για το σάντουιτς

  1. Χαράσσουμε το ψωμί, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε (προτείνουμε να το χαράξουμε με την τεχνική του χαμόγελου)
  2. Αλείφουμε την πάνω και την κάτω πλευρά του ψωμιού με αρωματικό άλειμμα της κρέμας από την λιαστή ντομάτα (η ποσότητα να μην ξεπεράσει τα 50 γρ.)
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε ατημέλητα τα φυλλαράκια από τη ρόκα.
  4. Κατόπιν πάνω από τη ρόκα βάζουμε 1-2 φέτες προσούτο κατά μήκος ελαφρά τσαλακωμένες για να δημιουργήσουμε όγκο και ύψος
  5. Τέλος, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι το προσούτο και τοποθετούμε κατά μήκος τις φλούδες από την παρμεζάνα
  6. Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πολύ ελαφριά κορδόνια από κρέμα μπαλσάμικο κατά μήκος του σάντουιτς
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Τσιαπάτα Σάντουιτς Rustic με Λιαστή Τομάτα & Βασιλικό

Loulis Mills-Extra Rustic

ΥΛΙΚΑ

Για τη τσιαπάτα

  • 1.000 γρ. Εxtra Rustic
  • 20 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. μαγιά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • μείγμα από κρέμα λιαστής ντομάτας με βασιλικό
  • προσούτο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • φρέσκα φύλλα ρόκας
  • φλούδες παρμεζάνας
  • πιπέρι χονδροτριμμένο
  • κρέμα μπαλσάμικο (προαιρετικά)
  • ωμό ελαιόλαδο (ράντισμα)

Για το μείγμα λιαστής τομάτας με βασιλικό

  • 200 γρ. λιαστές ψιλοκομμένες ντομάτες (στραγγισμένες από το λάδι τους)
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100-150 γρ. ελαιόλαδο ή το στραγγισμένο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι 1 ½ κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Αμφιλοχίας (ψιλό τρίψιμο και τα δύο)
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1-2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • πιπέρι χονδροτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα λιαστής τομάτας με βασιλικό:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο ενός μπλέντερ και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα

Για το σάντουιτς

  1. Χαράσσουμε το ψωμί, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε (προτείνουμε να το χαράξουμε με την τεχνική του χαμόγελου)
  2. Αλείφουμε την πάνω και την κάτω πλευρά του ψωμιού με αρωματικό άλειμμα της κρέμας από την λιαστή ντομάτα (η ποσότητα να μην ξεπεράσει τα 50 γρ.)
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε ατημέλητα τα φυλλαράκια από τη ρόκα.
  4. Κατόπιν πάνω από τη ρόκα βάζουμε 1-2 φέτες προσούτο κατά μήκος ελαφρά τσαλακωμένες για να δημιουργήσουμε όγκο και ύψος
  5. Τέλος, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι το προσούτο και τοποθετούμε κατά μήκος τις φλούδες από την παρμεζάνα
  6. Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε πολύ ελαφριά κορδόνια από κρέμα μπαλσάμικο κατά μήκος του σάντουιτς