Γαλλική τάρτα με κρέμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Γαλλική τάρτα με κρέμα

ΥΛΙΚΑ

  • 2000γρ. Gruau Rouge Τ45
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. μαγιά
  • 40γρ. αλάτι
  • 500γρ. βούτυρο 82%
  • 200γρ. γάλα
  • 400γρ. αυγά
  • 150γρ. νερό
  • 1000γρ. Βούτυρο 82% (για τα διπλώματα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την τάρτα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, στο μίξερ με το φτερό στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχει μια υφή σαν χώμα. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξει.
  3. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμης της τάρτας, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε φασόλια με μεμβράνη στην επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 160°C, για 20 λεπτά.
  5. Για την κρέμα βανίλιας, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη στην φωτιά. (μείγμα 1)
  6. Παράλληλα σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους. (μείγμα 2)
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά ένα μέρος από το μείγμα 1 στο μείγμα 2 έως ότου ζεσταθεί και αυτό.
  8. Μόλις πάρει βράσει το μείγμα 1, ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
  9. Αποσύρουμε και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  10. Αφού κρυώσει η κρέμα, γεμίζουμε την τάρτα. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε 170°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 4 ώρες προτού την κόψουμε.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Γαλλική τάρτα με κρέμα

Loulis Mills-Gruau Rouge T45

ΥΛΙΚΑ

  • 2000γρ. Gruau Rouge Τ45
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. μαγιά
  • 40γρ. αλάτι
  • 500γρ. βούτυρο 82%
  • 200γρ. γάλα
  • 400γρ. αυγά
  • 150γρ. νερό
  • 1000γρ. Βούτυρο 82% (για τα διπλώματα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την τάρτα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, στο μίξερ με το φτερό στην 2η ταχύτητα, μέχρι να έχει μια υφή σαν χώμα. Κατόπιν, χαμηλώνουμε στην 1η ταχύτητα, ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξει.
  3. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμης της τάρτας, τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε φασόλια με μεμβράνη στην επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε στους 160°C, για 20 λεπτά.
  5. Για την κρέμα βανίλιας, βάζουμε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη στην φωτιά. (μείγμα 1)
  6. Παράλληλα σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους. (μείγμα 2)
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά ένα μέρος από το μείγμα 1 στο μείγμα 2 έως ότου ζεσταθεί και αυτό.
  8. Μόλις πάρει βράσει το μείγμα 1, ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
  9. Αποσύρουμε και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
  10. Αφού κρυώσει η κρέμα, γεμίζουμε την τάρτα. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε 170°C για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 4 ώρες προτού την κόψουμε.