Καρυδόπιτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 γρ. υγρό μείγμα (υλικά και συνταγή παρακάτω)
  • 300 γρ. καρύδια μέτρια τριμμένα
  • 2 κ.γ. σκούρο κακάο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι συν το χυμό του
  • 50 γρ. κονιάκ

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη 1η ταχύτητα, 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα και 2 λεπτά στη 3η.

Σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
  2. Διακοσμούμε με εμφανή χοντρά κομμάτια καρυδιών και αφού ψηθεί στους 180°C για 40', το κόβουμε και ρίχνουμε σταδιακά 600-700 γρ.σιρόπι.

Ζαχαροπλαστικής

Καρυδόπιτα

Loulis Mills-Καρυδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Μείγμα για Κέικ
  • 1.000 γρ. υγρό μείγμα (υλικά και συνταγή παρακάτω)
  • 300 γρ. καρύδια μέτρια τριμμένα
  • 2 κ.γ. σκούρο κακάο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι συν το χυμό του
  • 50 γρ. κονιάκ

Υγρό μείγμα

  • 375 γρ. νερό
  • 375 γρ. λάδι
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στη 1η ταχύτητα, 2 λεπτά στη 2η ταχύτητα και 2 λεπτά στη 3η.

Σιρόπι

  • 1.000 γρ. ζάχαρη
  • 1.000 γρ. νερό
  • χυμό από μισό μέτριο λεμόνι
  • Βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε το προϊόν ενώ είναι ακόμα ζεστό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
  2. Διακοσμούμε με εμφανή χοντρά κομμάτια καρυδιών και αφού ψηθεί στους 180°C για 40', το κόβουμε και ρίχνουμε σταδιακά 600-700 γρ.σιρόπι.